49+1 Λόγοι για να μην βγεις με έναν γραφίστα (Μέρος Ι )

Κάποια στιγμή, πριν αρκετά χρόνια, διάβασα ένα άρθρο για τους λόγους που δεν πρέπει να βγεις με έναν γραφίστα. Σε εκείνο το άρθρο υπήρχαν 49 λόγοι για να μην βγεις με έναν γραφίστα. Εγώ πρόσθεσα έναν ακόμη με επιπλέον επεξήγηση για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Αποφάσισα να τα διαχωρίσω σε 4 άρθρα για να μην βγει κανένα κείμενο – μακαρονάδα.

Ξεκινώ.

  1. Είναι πολύ παράξενοι άνθρωποι. Πολύ όμως. Γραφίστας είμαι και ξέρω. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με εμάς παιδί μου. Απλά αναρωτιέσαι γιατί δεν ζούμε όλοι μαζί σε ένα χωριό για να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία με το είδος μας.
  2. Υπάρχουν δισεκατομμύρια από αυτούς στον κόσμο. Περίπου όσοι είναι και τα χρώματα της οθόνης σου. Το ποιος είναι επαγγελματίας γραφίστας όμως και ποιος ξαδερφίστας αυτό είναι άλλο θέμα. Είμαστε πολύ και ΔΕΝ είμαστε καλά στο επιβεβαιώνω.
  3. Θα αναλύσει τις συνομιλίες σου σε Layers (στρώματα). Layers ονομάζονται οι ξεχωριστές διαφάνειες στο photoshop. Εκεί έχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια την οποία εσύ την μεταφράζεις ως «ένα κουμπί πάτησε και το έφτιαξε αυτό» ενώ εμείς έχουμε πατήσει περίπου 400 κουμπιά, 2 κιλά καφέδες, 3 πακέτα τσιγάρα και την θεία μας την Μερώπη από το Διδυμότειχο.
  4. Θα περάσετε τη μέρα σας συναρμολογώντας έπιπλα από το IKEA. Αυτό είναι απλά μία καθαρή τοποθέτηση προϊόντος παιδιά. Ξεκάθαρα. Δεν χαραμίζουμε ολόκληρη την ημέρα μας συναρμολογώντας έπιπλα από το ΙΚΕΑ. Μας αρέσουν οι κατασκευές αλλά αντί να συναρμολογούμε έπιπλα κτλ, προτιμούμε να βλέπουμε όσο περισσότερα tutorials υπάρχουν στο internet ή να προσπαθήσουμε να βρούμε ελληνικές γραμματοσειρές για να έρθεις εσύ μετά και να μας ζητήσεις να γράψουμε στην αφίσα του μαγαζιού σου «ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΣΟΥΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ LIVE SHOW».
  5. Πίνουν και τρώνε όλα τα είδη περίεργων τροφίμων, μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει η συσκευασία τους. Κοίτα. Και ναι και όχι. Ναι θα αγοράσουμε όποια συσκευασία είναι παράξενη ή μας αρέσει οπτικά γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Αλλά αν δοκιμάσουμε κάτι και δεν μας αρέσει, τότε ναι, θα το φτύσουμε όπως κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που δοκιμάζει κάτι και δεν είναι στα γούστα του ουρανίσκου του.
  6. Μισούν ο ένας τον άλλο. Αυτό κι αν δεν είναι αλήθεια. Είναι άλλη μία προπαγάνδα όπως αυτή που δημιουργήθηκε από τα media για τον Αγγελάκα και τον Παυλίδη. Ο κάθε γραφίστας, έχει το δικό του στυλ και ειδικεύεται σε διαφορετικά πράγματα. Δεν μισούμε ο ένας τον άλλον. Απλά τυχαίνει να έχουμε διαφορετική αισθητική ο καθένας. – Τώρα σε συμφέρει που είμαστε πολλοί ε;
  7. Θα βγείτε τελευταίοι από τον κινηματογράφο επειδή θέλουν να δουν την πλήρη λίστα με τα credits. Αλήθεια. Είμαι εδώ για να αμφισβητώ αλλά και να επιβεβαιώνω. Ναι. Το κάνουμε. Όλοι μας. Γι’ αυτό αποφεύγουμε και τον κινηματογράφο.
  8. Δεν μπορούν να αλλάξουν μια λάμπα χωρίς να κάνουν ένα προσχέδιο. Για την λάμπα ως λάμπα δεν μπορώ να σου το πω με σιγουριά, αλλά για διακόσμηση εσωτερικού χώρου και δε προσωπικού, ναι συμβαίνει. Έχω φτιάξει ήδη 4 προσχέδια για το πώς θέλω να στήσω το σαλόνι μου, αλλά ακόμη δεν έχω διαλέξει ποιο μου αρέσει περισσότερο.
  9. Καταστρέφουν όλα τα τραπέζια με τα χαρτοκοπτικά τους. Καμιά φορά όχι μόνο τα τραπέζι. Μπορεί να καταστρέψουμε και τα χέρια μας, τα ρούχα μας, τα μαξιλάρια, τις λάμπες. Γενικά. Όταν κρατάμε κοπίδι ας είσαι και 4 μέτρα μακριά. Μία απόσταση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. – Tip: Μην μας πεις τίποτε που μπορεί να μας ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι ενώ κρατάμε κοπίδι, ψαλίδι ή υγρή κόλα.
  10. Προτιμούν να παρατηρήσουν τα σχέδια που έχει η μπλούζα σου, παρά να ακούσουν αυτά που έχεις να τους πεις. Πραγματικότητα. Έχω διακόψει συζήτηση φίλης μου η οποία έχει χωρίσει μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω το σχέδιο που είχε η μπλούζα της.