49+1 Λόγοι για να μην βγεις με έναν γραφίστα (Μέρος ΙV )

  1. Έρχονται σε οργασμό όταν θυμούνται ότι η Adobe είχε αποκτήσει τη Macromedia. Τώρα να δεις σε τι οργασμό ήρθαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι η apple πουλήθηκε στην google!
  2. Έχουν τα δικά τους καταστήματα μόνο για αυτούς και είναι τα πιο ακριβά στην πόλη. Το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όλα παιδιά. Καταρχήν με τόσα που μας χρωστάνε (γιατί ο γραφίστας είναι ο τελευταίος που θα πληρωθεί) δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι, όχι να βγούμε σε φάνσι ρέστοραντς και να είναι και ακριβά. Έλεος με τις ανακρίβειες!
  3. Θέλουν να ξοδέψουν όλα τους τα χρήματα σε ένα Apple Store. Αλήθεια μεγάλη, αλλά δεν έχουμε τα απαραίτητα λεφτά γι’ αυτό. Σε ενημέρωσα παραπάνω γιατί.
  4. Ποτέ δεν θα κατανοήσεις τα δώρα τους. Είναι πάντα χρήσιμα όμως. Αυτό δεν το λες!
  5. Βλέπουν συνηθισμένα αντικείμενα και γελάνε. Τίποτε δεν είναι συνηθισμένο στο δικό μας μάτι, οπότε γελάμε με ό,τι θέλουμε!
  6. Ξυπνάς στη μέση της νύχτας και τους ακούς να φωνάζουν, «Πότε είναι η προθεσμία;» ΤΑΥΤΗΣΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΑΥΤΗΣΗ.
  7. Βλέπουν τα CMYK και RGB όπως ο Neo βλέπει το Matrix. Δεν λες πάλι καλά που αντιλαμβανόμαστε την διαφορά και δεν τα τυπώνουμε όπως να’ ναι; Αυτή είναι και η διαφορά μας με τους ξαδερφίστες παιδιά.
  8. Ονειρεύονται μια μέρα που κανείς δεν θα κάνει ούτε μια αλλαγή στα σχέδια τους. Πρόσφατα αυτό το όνειρο πολλών συνεργατών μου, βγήκε αληθινό σε εμένα. Έτυχα πελάτη που είπε επί λέξη: «Καταπληκτική δουλειά. Περνάει το μήνυμα που θέλουμε, είναι ευανάγνωστο και κυρίως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε τίποτε». Τόσο όμορφα δεν ένιωσα ούτε την πρώτη φορά που μου είπε γκόμενος ότι με αγαπάει. Αλήθεια όμως.
  9. Θα προτιμούσαν να πληρώσουν για μια γραμματοσειρά παρά για ένα ιδιαίτερο δώρο γενεθλίων. Υπάρχει και η λύση να μας πάρεις δώρο μία γραμματοσειρά για να μην χρειαστεί να στερηθούμε και το δώρο. Ε; Να σου θυμίσω πότε έχω γενέθλια;
  10. Πάντα φαίνονται άυπνοι επειδή δουλεύουν 24/7. Tι είναι ύπνος; Τι είναι διακοπές; Τι είναι ο άνθρωπος;

Τελείωσαν οι 49 λόγοι και σου υποσχέθηκα έναν τελευταίο δικό μου. Είμαστε όλα αυτά και ίσως ακόμη περισσότερα∙ ο κάθε άνθρωπος έχει και τα επιπλέον ελαττώματα, μην το ξεχνάμε αυτό, όμως παιδιά αν βγείτε μαζί μας θα διαπιστώσετε πόσο διασκεδαστικοί γίνονται όλοι αυτοί οι λόγοι στα μάτια σας. Είμαστε αρκετά δημιουργικοί άνθρωποι με πάρα (πάρα μα πάρα μα πάρα x άπειρο πάρα) πολύ υπομονή. Σκέψου μόνο πως καθημερινά κάνουμε δεκάδες αλλαγές σε μακέτες και συνεργαζόμαστε με πάρα πολλούς ανθρώπους. Κι όμως, είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι. Μιλάμε περίπου με πελάτες κατά μέσο όρο περίπου 3 ώρες την ημέρα και βρισκόμαστε σε αναρίθμητα meetings χωρίς κανένα νόημα και πάλι όμως έχουμε την διάθεση να σου χαμογελάσουμε και να σε ακούσουμε.

Όχι επειδή είμαι γραφίστας, αλλά ειλικρινά αξίζει να βγεις μαζί μας και ένα και δύο και τρία ραντεβού. Αξίζει να μας έχεις στην παρέα σου διότι πάντα θα σου μιλήσουμε για κάτι που δεν έχεις ακούσει ξανά και ενώ αρχικά θα σου φαίνεται βαρετό (όπως οι δεινόσαυροι του Ρος στα φιλαράκια) σύντομα θα ανακαλύψεις πως στην πορεία γίνεται τόσο ενδιαφέρον γιατί ξέρουμε να σου μιλήσουμε με λέξεις που αυτόματα δημιουργούν εικόνες στο μυαλό σου. Αυτή είναι δουλειά μας. Να δημιουργούμε εικόνες εκεί που δεν υπάρχουν και να κάνουμε καλύτερες αυτές που ήδη έχεις δει.