49+1 Λόγοι για να μην βγεις με έναν γραφίστα (Μέρος ΙII )

 1. Δεν ξέρουν πώς να ντυθούν χωρίς να συμβουλευτούν ένα χρωματολόγιο Pantone πρώτα. Και ποιο είναι το πρόβλημα; Και τι να κάνουμε δηλαδή; Να βγαίνουμε στους δρόμους όπως ο καθηγητής στο Λύκειο με το μπεζ σανδάλι, την πορτοκαλί κάλτσα και την μπλε ρουά φόρμα τύπου swager;
 2. Μισούν το Excel. Mπορεί πολύ περισσότερο απ’ ότι την comic sans.
 3. Διαβάζουν κόμικς. Εγώ προσωπικά όχι τόσο πολύ. Δηλαδή, ναι εντάξει. Υπάρχουν τα κλασσικά με τον Λούκυ Λουκ και τον Αρκά που ακόμη διακοσμούν τα ράφια μου, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως είναι στον άνθρωπο.
 4. Θέλουν να σώσουν τον κόσμο μόνο με μια αφίσα. Ναι παιδιά γιατί είναι αρκετά δύσκολο να περάσεις ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από μόνο μία αφίσα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται περίεργο.
 5. Θα περάσεις τη μέρα σου με ένα καταιγισμό ιδεών. Eίμαστε δημιουργικοί άνθρωποι κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.
 6. Στις διακοπές θα σε πάνε σε χώρες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν και που δεν έχουν παραλίες. Υπερβολικό ρε παιδιά. Σε χώρες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν ναι, αλλά μας αρέσει και η θάλασσα. Εντάξει, όχι όσο το βουνό, αλλά μας αρέσει. Βασικά αυτό είναι στον γραφίστα παιδιά. Ας μην γελιόμαστε.
 7. Τα μουσεία είναι το δεύτερο σπίτι τους. Και ναι και όχι. Ας πούμε απλά ότι αν κανονίσουμε ένα ταξίδι, το κοντινότερο μουσείο είναι ιδανικά δέκα λεπτά με τα πόδια. Θα πάμε που θα πάμε κάπου, να μην δούμε και κάτι;
 8. Ξέρουν περισσότερες στάσεις από το Kama Sutra. Αρχίζει και γίνεται λίγο πιο προσωπικό το θέμα ή μου φαίνεται; Χαχαχαχ ! Απλά μπορούμε να στήσουμε τα πράγματα ή το υλικό μιας αφίσας με διάφορους τρόπους. Αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια.
 9. Δεν μπορούν να πάνε σε ένα εστιατόριο χωρίς να σχολιάσουν κρυφά τον σχεδιασμό του μενού. Παιδιά, δεν το κάνουμε κρυφά. Το κάνουμε πολύ φανερά και κυρίως δυνατά για να το ακούσει ο μαγαζάτορας. Επίσης έχουμε ένα κρυφό group τις Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας -δημιουργία του Γ. Γεωργίτση αυτό – στο οποίο σχεδόν όλοι έχουμε αναρτήσει ένα menu μία φορά τουλάχιστον στην ζωή μας.
 10. Ακούνε μουσική που δεν έχεις ακούσει ποτέ. Κι αυτό ανάλογα τον γραφίστα είναι. Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά πως αν δεν υπάρχει μουσική στο γραφείο το οποίο εργαζόμαστε, τότε τίποτε δεν είναι το ίδιο. Η μουσική για εμάς είναι πηγή έμπνευσης.
 11. Δεν μπορούν να μαγειρέψουν ένα φυσιολογικό πιάτο, θα πρέπει πάντα να πειραματιστούν με νέα υλικά. Και γι’ αυτόν τον λόγο μας αγαπάς λίγο περισσότερο κάθε φορά. Αφού τίποτε από αυτά που θα φας από τα χεράκια μας δεν θα είναι το ίδιο.
 12. Διαβάζουν σπάνια βιβλία. Όχι παιδιά. Όχι παιδιά. Διαβάζουμε βιβλία. Απλά όχι τα συνηθισμένα. Δεν είναι βιβλίο το «Εφαρμογές Photoshop για προχωρημένους
 13. Όταν πρόκειται να τους πεις κάτι, όλοι το έχουν ήδη διαβάσει στο facebook και το twitter τους. Εννοείται. Είναι κομμάτι της δουλειά μας η ενημέρωση. Αν δεν ξέρουμε τα νέα που κυκλοφορούν, δεν ξέρουμε τίποτε.
 14. Είχαν iPods πριν ακόμα μάθεις ότι υπήρχαν. Δατ ιζ τρου μια φρεντ.

 

To επόμενο είναι το τελευταίο.
Ωστόσο μπορείς να διαβάσεις ξανά τα άρθρα και αν κάτι δεν σου αρέσει,
να μου στείλεις
email στο lamdav.vita@gmail.com και να το συζητήσουμε!